Videoredigering av högsta klass

Nyheten Adobe Premiere Pro CS6 åtgärdar videosvagheter från din spegelreflex och räddar ojämna inspelningar.

16 april 2012

De flesta har säkert råkat ut för att komma hem med videoinspelningar, där motivet gungar en aning för mycket för att man inte har kunnat hålla kameran tillräckligt stilla. Det problemet kan det nya videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CS6 enkelt lösa med Warp Stabilizer. Funktionen undersöker helt enkelt om sekvensen fungar uppåt och neråt eller i sidled och eliminerar automatiskt gungningarna genom att beskära klippen, så att man får en lugn bild.

Den nya versionen av Premiere Pro kan också avlägsna en uttalad videosvaghet som man kan uppleva med spegelreflexkameror, där bildelement blir sneda när man panorerar. Problemet beror på att inte alla bilddata läses från cmos-sensorn samtidigt, utan lite åt gången. Den nya funktionen Rolling Shutter Repair kan avlägsna denna förvrängning och är till stor hjälp för videoentusiasten.

Det finns också en rad andra nyheter, t.ex. möjligheten att läga till justeringslager i en rad videoklipp på samma sätt som i Photoshop. Och funktionerna för att finklippa sekvenser i realtid har blivit mer effektiva. Här kan du läsa mycket mer om nyheterna i CS6 på engelska. Pris och lanseringsdatum har ännu inte offentliggjorts.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av