Snyggare HDR-bilder utan krångel

Med det nya programmet HDR Exposure 3 behöver man inte längre stativ för att skapa skarpa bilder med massvis av detaljer.

31 juli 2013

Amerikanska Unified Color är kända för sina speciella HDR-program, där färger och ljushetsinformation justeras separat i en stor färgrymd för att åstadkomma maximal bildkvalitet. Med version 3 av programmet HDR Exposure har det nu blivit ännu bättre.

Först och främst har HDR Exposure 3 fått en ny teknik för att matcha de olika exponeringarnas placeringar, vilket innebär att man inte längre nödvändigtvis måste använda stativ för att få skarpa sammanläggningar. Samtidigt har det tillkommit en effektiv funktion för att ta bort rörliga element i motivet, så att de bara syns en gång och inte uppträder som spöken på flera ställen.

Bildkvaliteten har också fått ett lyft i den nya versionen. En ny så kallad Adaptive Tone Mapping säkerställer att det både blir snygg kontrast och massor av detaljer i hela tonområdet från skuggor till högdagrar. HDR Exposure 3 är ett självständigt program som kostar 800 kronor när man köper det från företagets hemsida unifiedcolor.com. Man kan även köpa versionen 32 Float v3 som är en plugin till Photoshop och kostar 600 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av