Snygg oskärpa med Akvis Refocus

Återskapa detaljerna i en oskarp bild med det nya programmet Akvis Refocus v.3.0 som också ger dig större kontroll när du vill göra bestämda områden oskarpa.

16 mars 2013

Det är inte alltid man har tillgång till ett objektiv med hög ljusstyrka för att göra bakgrunden oskarp, så här kan program som nya Akvis Refocus v.3.0 rädda bilden genom att göra utvalda områden oskarpa i bildbehandlingen.

Med den nya versionen får du större kontroll eftersom du med funktionen Iris Blur själv kan styra om det skarpa området i bilden t.ex. ska vara fyrkantig eller oval i formen. Det är naturligtvis också möjligt att åstadkomma en miniatyreffekt via Tilt-Shift, men programmet har dessutom en helt unik funktion. Med Refocus kan man nämligen göra annars oskarpa områden i bilden skarpa och klara igen. Du kan återskarpa skärpan i hela bildytan eller bara i utvalda områden.

Den nya versionen kan dessutom öppna fler råfiler som t.ex. från Canon EOS 6D och 600D, och den fungerar också bättre med Windows 8. Programvaran kan både installeras som självständigt program och som plugin till Photoshop. Den kan köpas till Windows och Mac för 39 dollar, vilket motsvarar 225 kronor. Du kan läsa mer här, där du också kan ladda ner en provversion.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av