Luminar Neptune

Genom att dra i ett enkelt skjutreglage kan du få fantastiskt snygga bilder.

© Macphun

Snabbt sätt att skapa fantastiska bilder

Bildbehandlingsprogrammet Luminar har uppdaterats och fått en intelligent funktion som ger dig välexponerade bilder i ett enda drag.

Programtillverkaren Macphun, som tidigare har imponerat på oss med sina program Aurora HDR och Luminar, har just uppdaterat det sistnämnda programmet, som nu heter Luminar Neptune. En av de mest spännande nyheterna i programmet är den intelligenta funktionen Accent AI Filter.

Funktionen består av ett enda skjutreglage som justerar färger och exponering, så att bilden blir välexponerad och får livliga och inbjudande färger. Här slipper vi alltså den sedvanliga uppsättningen av reglage för högdagrar, skuggor och färger.

Artificiell intelligens

Det nya filtret arbetar med artificiell intelligens när det analyserar olika delar av bilden på grundval av bland annat strukturer, objekt, mörka och ljusa områden samt färger. När man drar i skjutreglaget räknar programmet omedelbart ut vad som ska göras i bildens olika delar. Man kan dock justera intensiteten efter behag.

Luminar Neptune finns för närvarande endast till Mac, men en betaversion till Windows-datorer uppges vara på gång i juli. Programmet kostar normalt 3011 kronor, men just nu erbjuds det för bara 673 kronor. Du kan hämta en gratis provversion här.


Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av