Corel Paintshop Pro X5

Smartare HDR med Paintshop Pro X5

Kanadensiska Corel har lanserat en ny version av bildbehandlingsprogrammet Paintshop Pro. Och i X5 finns det bland annat goda nyheter för HDR-entusiasterna.

7 september 2012

HDR-bilder består normalt av flera exponeringar som man sätter ihop så att det syns detaljer i både skuggor och högdagrar. Men har man fotat i råformat går det också att klara med en enda exponering. Det kräver dock normalt både tid och kraft i bildbehandlingen, men nu har Corel gjort det lätt att skapa en HDR-bild av med bara en enda råfil som underlag.

Med funktionen Single RAW Photo gör den nya versionen X5 av Paintshop Pro tre versioner av samma bild, med var sin ljusstyrka. Efteråt läggs de tre bilderna samman till en enda HDR-bild. Programmets vanliga HDR-funktion har också förbättrats med bland annat flera förinställningar.

Organiseringsdelen har också fått en översyn med bland annat ansiktsigenkänning, och med nya Retro Lab kan man snabbt förse en bild med effekten av att vara tagen med en gammal analog kamera. Programmet kan köpas redan nu och kostar 650 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av