Luminar 3 och Aurora 2018

Du behöver hugga nu, om du vill få tag på Luminar 3 eller Aurora.

© Skylum Luminar, Aurora

Sista chansen: Ladda ned Luminar 3 och Aurora

Du hinner fortfarande lägga vantarna på de populära bildbehandlingsprogrammen Luminar 3 och Aurora som tar dina bilder till en ny nivå i efterbehandlingen.

20 maj 2020 av Christian Trant

Snart är det sista chansen för dig att slå till om du är sugen på Luminar 3 eller Aurora. Det rör sig om två fantastiska bildbehandlingsprogram som på olika sätt lyfter dina bilder till nya höjder i efterbehandlingen. 

Bildbehandling har aldrig varit enklare

Många bildbehandlingsprogram kräver massor av övning om du ska ut mesta möjliga av programmens måna möjligheter, men det gäller inte för Luminar 3.

Luminar 3 bygger på artificiell intelligens, och programmet har ett enkelt användargränssnitt där du väljer vilken effekt som du vill lägga till på bilden. Sedan väljer du i vilken grad som ändringen ska slå igenom. 

Luminar är intelligent på så sätt att programmet bl.a. själv hittar vad som är himmel i bilden, så du behöver inte själv markera områdena som du vill genomföra ändringar i. 

Om du vill ha en intensivare, blå himmel, behöver du bara välja hur blå du vill att den ska vara.

Om du, å andra sidan. vill att solens strålar ska dras ut och synas tydligare i bilden, vet Luminar även var solen är, och så behöver du bara välja hur markant du vill att effekten ska vara.

Det är bara ett fåtal av alla effekter som ingår i Luminar, och du kan till och med använda programmet som en plugin till Lightroom, så att du kan dra nytta av de intelligenta funktionerna även här.

Du som prenumererar på tidningen får här en fullständig version av Skylum Luminar 3 som förbättrar bilder med hjälp av artificiell intelligens och är ett suveränt komplement till dina övriga fotoprogram. Programmet har ett värde på 754 kronor.

Bildbehandlad solnedgång
© Shutterstock

I Luminar 3 kan du åstadkomma en intensivare blå himmel, och i Aurora kan du ge bilden en högre detaljgrad om den har mörka skuggor.

Skapa HDR-bilder med massor av detaljer 

Aurora ger dina bilder en enastående detaljgrad i områden som antingen är för ljusa eller för mörka. 

Programmet plockar fram detaljer ur högdagrar och skuggor, så att du får bilder med en högre detaljgrad. Du kan göra det på enstaka bilder, men du får bäst resultat med olika exponeringar av samma motiv, som du sedan lägger samman i programmet.

När Aurora HDR 2018 har lagt samman bilderna till en enda, hittar man nu detaljer i både de mörka och ljusa delarna av bilden.

Du kan ladda ned programmet till både Mac- och Windows-datorer.

Du som prenumererar på tidningen får här en fullständig version av Aurora HDR 2018, som du kan använda för att skapa fantastiska HDR-bilder med massor av detaljer i högdagrar och skuggor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av