Snart kan du prata med Photoshop

Adobe och University of Michigan har arbetat med nya sätt att kommunicera med bildbehandlingsprogram, och nu presenterar de intressanta möjligheter i en ny video.

14 februari 2013

När vi i DIGITAL FOTO för alla nr 16/2012 skrev en artikel om framtidens Photoshop, beskrev vi bland annat hur man kommer att kunna styra programmet med rösten för att utföra bildbehandlingsarbeten, och nu verkar det som att tekniken snart är redo för detta steg.

Adobe Research och University of Michigan har arbetat med att använda både rösten och fingrarna för bildbehandling, och nu presenterar de resultatet i en video. I videon visar de en app för bildbehandling vid namn PixelTone. Här kan man t.ex. markera en blus med fingret och säga till programmet ”Det här är en blus”, varpå man kan be appen byta färg på blusen. Sedan kan man välja färg med hjälp av ett skjutreglage.

Man kan också peka på ett ansikte och berätta för appen vem personen är. Sedan kan man med rösten be programmet att göra en viss person ljusare. Du kan se videon här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av