Gör dina bilder större i Photoshop CC

Bland nyheterna i Photoshop CC finns en förbättrad funktion för att ändra storleken på bilderna. Därför kan man nu förstora sina bilder utan att alla detaljerna blir suddiga.

1 november 2013

Det krävs en enorm upplösning om man vill skriva ut sina bilder i affischstorlek, och det är bara ett fåtal proffskameror som har tillräckligt med pixlar för att klara det. I stället kan man förstora en bild från en vanlig kamera i bildbehandlingen, men det har hittills haft bieffekten att detaljerna har blivit suddiga. I nya Photoshop CC har det dock tillkommit en funktion, Bevara detaljer, som gör en skonsammare uppskalning när man ökar bildstorleken.

Enfärgade områden kan bli korniga när man förstorar en bild, men även det kan Photoshop förhindra; man använder bara ett skjutreglage i dialogrutan Bildstorlek. Här ändrar vi upplösning i en bild från en kamera med 17,9 megapixel till jätteformat på 85,7 megapixel. Det kan ge litet hackiga kanter i de mest detaljerade övergångarna, men här får du också lära dig en metod att åtgärda detta.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av