Avancerad Photoshop för pekdatorer

Adobe är snart klara med sex nya appar till pekdatorer. Mest spännande är Photoshop Touch som ger helt nya möjligheter för bildbehandling på bl.a. Ipad.

5 oktober 2011

Med Photoshop Touch får man nästan fullskalig bildbehandling till sin pekdator. Det blir bland annat möjligt att arbeta med lager och transparens, och man kan göra markeringar och använda många andra av de funktioner man är van vid från exempelvis Elements – förutom att det görs på en Ipad eller en Android-pekdator. Man kan naturligtvis även korrigera ljushet och färger.

Det här är inte första gången som Adobe lanserar Photoshop till mobila enheter, men gratisappen Photoshop Express som finns tillgänglig i dag har bara mycket grundläggande funktioner jämfört med den kommande Touch-versionen. Och Photoshop Touch har även ett helt nytt verktyg vid namn Scribble Selection, där man mycket enkelt kan avlägsna eller behålla element i en bild.

Adobe kommer även med fem andra appar till mobila enheter, bland annat ritprogrammet Ideas. Apparna kommer till Android under november, medan Ipad-användare måste vänta till början av 2012 innan Adobe är färdiga med ett lanseringsdatum.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av