72 nyheter i Photoshop CS6

Der er hele 72 forbedringer i Photoshop CS6. Læs om alle de nye funktioner og forbedringer i Photoshop her.

5 juni 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Photoshop CS6.

Det finns hela 72 av dem i CS6, och det handlar om allt från möjligheten att använda stora penslar på upp till 5 000 pixlar, över stöd för 3D-filer, t.ex. mpo-format, till att automatiskt välja bästa metod när man ändrar bildstorlek med Image Resize.

Nyheter för bildbehandling: En ny metod för att automatiskt förbättra ljusbalansen och kontrasten med Enhance Brightness and Contrast gör saker och ting lättare när det måste gå undan. Klicka på Auto i dialogrutan för exempelvis Curves eller Levels. Det funkar mycket bättre än tidigare metoder.

Det starka verktyget Patch Tool för att t.ex. retuschera bort rynkor är nu ännu bättre. För det första kan tekniken Content-Aware nu fylla i detaljer, men den största förbättringen är att man äntligen kan använda verktyget på ett särskilt lager via Sample All Layers.

Filtret Liquify har blivit snabbare att jobba med, då det nu använder grafikkortet. Det är också lättare att ändra penselstorlek via kortkommandon, och äntligen finns det nu en inbyggd livboj som automatiskt kommer ihåg alla ens justeringar när man lämnat filtret.

Nyheter för bättre effekter: Med det nya filtret Oil Paint kan man snabbt efterlikna effekten av oljemålning på sina bilder. Det är starkare än de andra konstnärliga filtren i Photoshop, då du i mycket högre grad kan skräddarsy effekten.

En ny typ av justeringslager som heter Color Lookup gör det möjligt att lägga till särskilda justeringar av färger och kontrast och t.ex. få en dagsljusbild att se ut som en bild tagen i månsken.

I den speciella versionen Extended har det blivit mycket snabbare att jobba i 3D. Nu kan man konvertera text till 3D och ändå ändra texten efteråt. Eventuella skuggeffekter visas nu hela tiden.

Läs mer om alla nya funktioner och förbättringar i Photoshop här i artikeln.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av