Färgjustering i Lightroom

I vår nya grundkurs i Lightroom kan du bland annat se vad du behöver tänka på när du justerar färger och ljushet i dina bilder. 

© Shutterstock.com/Bonnier Digital FOTO

Videokurser: Få ut det bästa av Lightroom

Nu släpper vi en ny, stor videoserie där vi går igenom hur du får ut mesta möjliga av Lightroom. I tio avsnitt tar vi dig igenom alla de grundläggande funktionerna i Lightroom Classic CC.

20 maj 2019 av Kristoffer Engbo

Lightroom är ett utmärkt program som hjälper dig att hålla reda på dina bilder och justera dem, och nu får du hjälp med att använda programmet optimalt.

Vi på Bonnier Digital FOTO har nämligen gjort en videoserie i tio avsnitt där vi går igenom alla de viktiga delarna av Lightroom Classic CC och visar hur du använder programmet på bästa sätt.

Videorna är alltså inte bara för nybörjare utan även för dig som redan har programmet och vill lära dig mer om funktionerna.

Läs även: 5 knep som gör dig snabbare i Lightroom 

Få bättre koll på dina foton i Lightroom

Lightroom är ett bildredigeringsprogram som hanterar hela arbetsgången från det att du importerar bilderna från minneskortet till det att du sparar eller visar upp dem på nätet, i fotoböcker eller på något annat sätt.

I de tio videorna får du lära dig det smartaste sättet att importera bilder till Lightroom Classic CC och hur du håller reda på dem med hjälp av mappar, samlingar, nyckelord och färgmarkeringar.

Sökning i Lightroom Classic CC

I vår grundkurs i Lightroom får du bland annat se hur du ger bilderna nyckelord och hur du använder programmets sökfunktion för att hitta just de bilder du letar efter.

© Bonnier Digital FOTO

Videoserie ger dig bättre bilder i Lightroom

I videorna går vi även igenom alla de grundläggande stegen i bildbehandlingen. Vi visar inte bara hur de olika verktygen fungerar utan berättar också vad du ska tänka på när du justerar ljushet, färger och detaljer, så att du kan göra dina bilder så bra som möjligt.

Förutom ljushet och färger visar vi bland annat hur du använder profiler till bilder i råformat, korrigerar objektivfel, och vad du ska hålla koll på i bilden när du lägger på skärpa och tar bort brus.

Här kan du se vår grundkurs i Lightroom

Vi visar även hur vi själva använder alla funktionerna i praktiken på våra egna bilder.

Du behöver vara prenumerant på Bonnier Digital FOTO för att se den nya grundkursen i Lightroom. Kursen finns i Fördelszonen, vårt digitala universum på nätet som bara är öppet för prenumeranter.

Se vår grundkurs i Lightroom här.

Inte prenumerant ännu? 

Bonnier Digital FOTO har just gett ut en ny bok med 100 tips och kurser i Photoshop, Lightroom och Elements. 

Boken riktar sig till alla nivåer. Du får alltså glädje av den oavsett om du är nybörjare eller redan fotograferar i råformat och redigerar alla dina bilder. 

Med boken i handen kan du lätt lyfta dina bilder till nya höjder med hjälp av de utförliga steg för steg-beskrivningarna, där vi guidar dig genom de olika funktionerna, justeringsmöjligheterna och effekterna. 

Just nu kan du få boken 100 Tips och kurser med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Totalt 98 kronor. Läs mer om boken här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av