Så fantastiskt är nya Lightroom

Med nya versionen av Lightroom slipper du öppna andra program för att bildbehandla. Viktiga funktioner kan nu utföras direkt på råfilerna, och det har tillkommit en spännande finess för mobila fotoentusiaster. Vi beskriver de spännande nyheterna med deras engelska namn, då programmet inte fanns på svenska vid testtillfället.

26 juli 2013

En av de riktigt stora fördelarna med Lightroom är att inga av dina bildjusteringar ändrar så mycket som en enda liten pixel i originalfilerna. Alla justeringar är bara en matematisk lista i en databas, så man kan alltid gå tillbaka och ändra dem. En annan stor fördel är att man jobbar direkt i råfilerna och har full tillgång till alla bilddata, vilket säkrar en optimal bildkvalitet när man verkligen jobbar hårt med bildbehandlingen.

Dessa avgörande styrkor försvinner så snart man exporterar en bild för att jobba vidare med den i ett annat program. Det är därför en jättefördel om man kan göra så många justeringar som det bara går direkt inne i Lightroom – och gärna alla de viktigaste typerna av bildbehandling. Här tar version 5 av programmet ett stort steg framåt som kommer att glädja alla användare. Uppdateringen har nämligen i hög grad handlat om att lägga till viktiga funktioner, så att man helt slipper ta omvägen runt Elements eller Photoshop.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av