Lightroom Classic CC uppdatering
© Bonnier Digital FOTO

Lightroom-uppdatering med kraftfull nyhet

Med en ny uppdatering av Lightroom Classic CC kan du arbeta ännu mer effektivt. Vi visar varför vi redan har uppdaterat programmet.

14 december 2018 av Kristoffer Engbo

Med den så kallade december 2018-uppdateringen av Lightroom Classic CC får programmet en rad förbättringar. Och särskilt en av dem har vi väntat på länge.

Nu kan du nämligen ändra ordningen på panelerna i modulen Framkalla, så att modulerna som du använder mest ligger överst. 

Det är en stor fördel som gör att du kan arbeta ännu mer effektivt i Lightroom.

Om du till exempel ofta justerar skärpa och bildbrus, kan du flytta panelen Detalj högre upp, så att den ligger precis under panelen Grundläggande. Det är en möjlighet som vi verkligen har väntat på.

Vi har gjort en video i Fördelszonen, där du kan se hur du använder funktionen. (Bara för prenumeranter.)

> Få omedelbar tillgång till Fördelszonen, två nummer av tidningen och en speciell present från endast 49 kronor. Se de fina erbjudandena här. 

Lightroom har stöd för de senaste kamerorna

Efter uppdateringen kan Lightroom även importera bilder automatiskt till en Samling, och om du gör fotoböcker i Lightroom har det blivit lättare att få bilderna att ligga på räta linjer. 

Om du har en 4K- eller 5K-skärm får du även lite hastighetsförbättringar med den nya uppdateringen.

Vidare betyder uppdateringen att Lightroom kan arbeta med råfiler och korrigera objektivfel från en rad nya kameror och smartphones. 

Det gäller bland annat Nikon Z 6 och Nikon D3500, GoPro HERO7 Black och nya iPhone-modeller från Apple. Du kan se en komplett lista här.

Läs mycket mer om Lightroom här - eller gå på jakt i videoserien Lightroom-skolan i Fördelszonen. Här kan du lära dig allt som du behöver kunna i programmet. 

Redaktionen rekommenderar: 100 tips och kurser i bildbehandling

Är du helt säker på hur du får snyggare färger och skarpare detaljer när du redigerar dina bilder? Nu har du ett gyllene tillfälle att lära dig det. 

Bonnier Digital FOTO har just gett ut en ny bok med 100 tips och kurser i Photoshop, Lightroom och Elements.

Boken är skriven så att det finns något för alla nivåer. Alltså får du glädje av den oavsett om du är nybörjare eller om du redan fotograferar i råformat och redigerar alla dina bilder.

Med boken i handen kan du lätt lyfta dina bilder till nya höjder med hjälp av de utförliga steg för steg-beskrivningarna, där vi guidar dig genom de olika funktionerna, justeringsmöjligheterna och effekterna.

> Just nu kan du få boken 100 Tips och kurser samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Totalt 98 kronor. Läs mer om boken här.

> Just nu kan du få boken 100 Tips och kurser samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Totalt 98 kronor. Läs mer om boken här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av