Lightroom och CS6 klara för nya kameror

Nu kan du öppna råfiler från de nyaste kamerorna – inkl. en liten överraskning. Några fel har också rättats, och det är nu fler objektiv som automatiskt kan få sina optiska brister korrigerade.

30 augusti 2012

Om du äger någon av de nya spännande kamerorna men ännu inte har kunnat öppna deras råfiler i Lightroom eller Photoshop CS6, så har vi goda nyheter. Adobe är nämligen klara med en uppdatering av bägge, så att du nu kan njuta av de senaste råbilderna från kameror som Canon EOS 650D, Fuji Finepix F800EXR, Nikon 1 J2, Panasonic DMC-G5 och DMC-LX7 samt Pentax K-30 och Sony DSC-RX100.

Och så finns det en liten överraskning, då det finns stöd för Canons nya systemkamera Canon EOS M, även om den faktiskt inte har kommit ut ännu. Det rör sig om så kallade Release Candidates av Lightroom 4.2 och Camera Raw 7.2 – det vill säga testade versioner som dock kan innehålla enstaka småfel.

Lightroom-versionen bjuder också på en rad rättningar av olika fel. Nu kan du t.ex. återigen öppna jpeg-bilder från Lightroom i Elements, och det ska inte längre vara problem med att lägga upp videoklipp på Facebook. Slutligen kan ägare av Nikon D4, D800 och D800E nu använda funktionen Tether för att utlösa kamerorna inifrån Lightroom.

Du hittar Lightroom 4.2 RC här, medan Camera Raw 7.2 RC finns här. På dessa sidor kan du på engelska också läsa mer om nyheterna i de två programmen, och det finns en lista över alla nya objektiv som automatiskt får sina optiska fel korrigerade.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av