Lightroom 4 öppnar råformat från nya kameror

Uppdaterade versioner av Lightroom och Camera Raw klarar de nyaste råfilerna. Det finns också flera profiler för automatisk korrigering av optiska fel. Hämta programmen i dag.

9 november 2012

Om du har en nyare kamera och inte kan öppna råfilerna i Lightroom eller Photoshop finns det nu hjälp att hämta från Adobe. De är nämligen klara med uppdaterade versioner av Lightroom 4 och Camera Raw 7 för Photoshop CS6.

Till de nya kamerorna hör Canon Powershot G15, Olympus Pen E-PL5 och Pen E-PM2, Panasonic DMC-GH3 samt Pentax-modellerna K-5 II, K-5 IIs och Q10. För Nikon D600 har det hittills funnits stöd bara med en tillfällig profil till Lightroom 4.2, men den har nu gjorts helt färdig i Lightroom 4.3 RC och Camera Raw 7.3 RC. Det rör sig om en Release Candidate, d.v.s. en version som är testad men ändå kan innehålla enstaka småfel.

Adobe har också tagit tillfället i akt till att korrigera några fel. Bland annat kan användare av Adobe Photoshop Elements 11 nu uppgradera sin bildkatalog till Lightroom 4. De nya versionerna stöder också fler objektiv för automatisk korrigering av optiska fel. Det gäller t.ex. Canon EF-24-70 F2.8L II USM och en lång rad Leica-objektiv. Du kan hämta Lightroom 4.3 RC här, medan nya Camera Raw 7.3 RC finns här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av