Perfect Layers

Dra nytta av avancerade lager i Lightroom

Nu kan du helt gratis prova nyheten Perfect Layers och ge bildbehandlingen ett stort lyft.

20 maj 2011

Vi har tidigare berättat om OnOne Softwares genialiska lilla plugin som gör det möjligt att jobba med lager i Lightroom och Aperture. Nu har man äntligen möjlighet att prova Perfect Layers. Det rör sig om en preliminär provversion i form av en Public Preview, som kan innehålla en del buggar samtidigt som alla funktionerna ännu inte är på plats. Å andra sidan är den gratis att ladda ner och prova.

Med Perfect Layers kan man jobba med lager på precis samma sätt som vi är vana vid från Elements och Photoshop. Du kan lägga samman flera bilder och avtäcka delar av dem med hjälp av lager eller använda blandningseffekter för att tona bilderna mörkare eller ljusare eller öka kontrasten.

Perfect Layers öppnas som ett självständigt programfönster inne i Lightroom. Det sparar den nya bilden som en psd-fil med lager och masker intakta, så att du kan öppna den i t.ex. Elements eller helt enkelt avnjuta den i Lightroom. Den färdiga pluginversionen väntas komma under sommaren. Du kan läsa mer om Perfect Layers och hämta den här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av