Photoshop Elements 15

Photoshop Elements 15 är ute nu – här får du koll på nyheterna

Adobes Elements har sedan programmet lanserades 2001 varit Adobes lillebror till Photoshop. Nu är version 15 ute, och här har vi sammanställt alla nyheterna.

5 oktober 2016

Med Elements 15 har Adobe särskilt lagt vikt på att integrera ansiktsigenkänning i programmet.

Det har bland annat lett fram till det smarta verktyget "Justera ansiktsdrag", som gör det både lätt och roligt att redigera porträtt och gruppbilder.

Här identifierar Elements ansikten i bilden, och sedan kan du fixa till leenden, ögon och näsor på ett kick. Vi har redan testat funktionen och kan meddela att den fungerar alldeles utmärkt – det är enkelt, det går snabbt, och framför allt blir resultatet bra.

Få upp hastigheten med Fartpanorering

Du har kanske försökt att panorera med kameran och konstaterat att det inte alltid är det enklaste. Det har Adobe tagit hänsyn till i Elements 15, där man med funktionen Fartpanorering kan få fram fartkänslan på nolltid. Funktionen ger dig ett skarpt huvudmotiv, medan bakgrunden får större rörelseoskärpa än vad du hade på den ursprungliga bilden.

> Läs fler artiklar om Photoshop Elements.

En annan uppdatering i Elements handlar om programmets filter. I de tidigare versionerna kom filtren direkt från Photoshop, men i version 15 får man ett nytt gränssnitt.

Det har gjort hela processen mer lättöverskådlig, så nu är det snabbare och enklare än någonsin att arbeta med de 99 filtren.

Sex övriga intressanta nyheter:

  • Direktkorrigering: Elements organiseringsdel har fått fler funktioner när du vill göra snabba korrigeringar. Nu kan du även använda Direktkorrigering på flera bilder i taget.

  • Effektkollage: Nytt verktyg som där du kan lägga till kollage av olika effekter i bilden.

  • Fototext: Om du tänker lägga in text i en bild kan Fototext vara ett bra alternativ. Här fyller du texten med bildens innehåll.

  • Konstnärligt: Ny funktion i Guidad, som gör att bilden liknar en målad tavla.

  • Skapa ram: Om du gör digitala klippböcker kommer du att älska den här nya funktionen där du kan skapa digitala ramar till dina bilder.

  • Pekskärm: Elements 15 har optimerats för pekskärmar, så hädanefter kan man även redigera direkt på skärmen.

> Du kan ladda ner en 30 dagars provversion av Photoshop Elements direkt i vår Fördelszon.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av