PSE 11

Elements 11 klart med starka nyheter

Det har kommit ett helt nytt och bättre användargränssnitt samt flera starka funktioner från storebror Photoshop CS6. Hämta en provversion redan i dag.

25 september 2012

Världens populäraste bildbehandlingsprogram har släppts i en ny och ännu bättre version. Versionsnumret är nu uppe i 11, och programmet bjuder först och främst på ett nydesignat och ljusare gränssnitt, där ikonerna har blivit lättare att känna igen, och det har blivit mer intuitivt att växla mellan Snabb, Guidad och Expert, beroende på hur lätta eller avancerade funktioner man behöver.

Råkonverteraren har äntligen fått en rejäl uppdatering, så nu kan man rädda högdagrar, lätta upp skuggor och öka klarheten i bilderna med samma enastående effektivitet som i CS6 och Lightroom 4. Brusreduceringen har också förbättrats markant.

Elements 11 har dessutom fått det starka filtret Linsoskärpa som vi känner igen från Photoshop. Det använder man för att skapa en vacker och naturtrogen oskärpa i bakgrunden, och nu kan man också frilägga komplicerade motiv såsom hår med mycket bättre resultat tack vare Förfina kant.

Det har också tillkommit en rad effekter som Low-Key och High-Key under Guidad. Du kan läsa mer om Elements 11 här. Vi är dock redan i full färd med att titta närmare på alla nyheterna, så du kan se fram emot att få höra mycket mer i kommande nummer av tidningen. Fram till dess kan du hämta en gratis provversion här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av