Phase One utmanar Lightroom med Capture One Pro

Programvarujätten Phase One, som specialiserar sig på bildbehandlingsprogram, släpper nu en ny och uppdaterad version av programmet Capture One Pro som ska ge Lightroom en match.

6 december 2016

Capture One Pro 10, som är ett användbart redskap för både organisering och råkonvertering, stöder nu över 400 olika kameramodeller och har fått ett förbättrat användargränssnitt med många nya funktioner.

Enligt Phase One kommer man att märka att det nu går betydligt snabbare när man bläddrar i bildsamlingen, och det sägs vara smidigare att växla mellan bilderna även när de visas i 100 procents storlek.

Optimal skärpa

Det nya användargränssnittet sägs också vara användarvänligare; framför allt ska det nu vara enklare för nya användare att komma igång med Capture One Pro 10.

Bland de nya funktionerna hittar man bl.a. bättre och mer avancerad kontroll över skärpa och lysande konturer i kontrastrika områden.

Dessutom har det tillkommit en funktion som gör att man kan se hur en bild kommer att se ut i utskrivet skick – innan man skriver ut.

Utmanar Adobe

Capture One 10 har till synes uppgraderats på många av de punkter som vi gärna skulle vilja att även Adobe åtgärdade i Lightroom, och vi ser mycket fram emot att testa programmet ordentligt.

Programmet finns till både Mac och pc, och det kostar 2740 kronor.

I Prylguiden kan du läsa våra test av Lightroom och andra råkonverterare.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av