Gratis videokurser om bildbehandling och fotografering i Fördelszonen

I en av de nye videorna i Fördelszonen visar vi hur enkelt det är att använda det nya verktyget Krökningsritstift i Photoshop.

© Shutterstock

Nytt i Fördelszonen: Praktiskt verktyg ger exakta markeringar

Vi har lagt upp fem nya videokurser i Fördelszonen, som gör dig ännu bättre på Photoshop och Lightroom, och som ger tips om fotografering. Bland annat visar vi hur du kan åstadkomma perfekta markeringar. Det finns dessutom en massa nytt innehåll som du kan ha glädje av.

15 januari 2018 av Kristoffer Engbo

Den senaste versionen av Photoshop har fått ett användbart verktyg som gör det enklare att göra markeringar och friläggningar. Verktyget heter Krökningsritstift, och i en av de nya videorna som vi har lagt upp i Fördelszonen, visar vi fördelarna med det nya verktyget och hur du kan använda det.

Se videon i Fördelszonen (bara för prenumeranter)

Det finns även en massa nytt innehåll just nu i Fördelszonen.

I vår videoserie Lightroom-skolan kan du se hur du får fina fotoutskrifter med bra skärpa i Lightroom CC, och så finns det en ny video med ett tips som du kan använda för att snabbt lägga till samma sökord, antal stjärnor eller liknande på flera bilder.

Om du gillar Adobes program kan du just nu få vår stora kursbok Photoshopskolan med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor. 

Så tar du bättre bilder

När du fotograferar i motljus eller väldigt ljusa omgivningar kan kamerans ljusmätare lätt få problem, så att bilden blir alltför mörk. I en ny video i Fördelszonen tipsar vi om hur du kan undvika det vid fototillfället eller korrigera det i bildbehandlingen.

I videon går vi igenom en rad bilder från läsarna och kommer med goda råd om bland annat fototeknik och komposition.

Du kan även hänga med bakom kameran när vi fotograferar makrobilder. Här får du ta del av ett knep som ger bilder av små motiv en extra dimension.

Se videon här (bara för prenumeranter)

Fördelszonen har en massa intressant innehåll

Förutom de nya videorna har vi även gjort ett nytt funktionsmakro till Photoshop, som ger en fin retroeffekt med ett fåtal klickningar, och du hittar även rekommendationer på appar till mobilen, artiklar och testbilder från de senaste kamerorna.

Fördelszonen är vårt digitala universum där vi löpande lägger upp nya videor, guider, förinställningar för bildbehandling och mycket annat till dig som prenumererar på tidningen eller köper den som lösnummer.

Du hittar över 400 videor, massor av funktionsmakron och förinställningar som underlättar bildbehandlingen i Photoshop och Lightroom, testbilder från kameror och objektiv, program och mycket mer i Fördelszonen.

Just nu kan du testa Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av