Dator med programmen Lightroom och Photoshop

Adobe Camera Raw, som gör att du kan importera och förbättra bilder i råformat, har varit ett måste för yrkesfotografer ända sedan programmet lanserades 2003.

© Shutterstock

Ny uppdatering av Lightroom: Råkonvertering för fler kameratyper

Uppdateringen av Adobe Camera Raw gör att du kan förbättra råfiler från ännu fler kameratyper, och importera bilderna till bland annat Photoshop och Lightroom.

15 april 2020 av Christian Trant

Nu kan Lightroom råkonvertera filer från ännu fler kameror och mobiltelefoner. Den senaste uppdateringen från Adobe innebär nämligen att fler kameror och mobiler blir kompatibla med Adobe Camera Raw – Adobes egen råkonverterare.

Du hittar den nya listan och övriga förbättringar som uppdateringen innebär här.

Bilder i råformat innehåller alla bilddata som kameran kan registrera. De här filerna tar stor plats, men ger å andra sidan maximala möjligheter för att bildbehandla in i minsta detalj.

Förutom den uppdaterade listan över kompatibla kameror och mobiltelefoner omfattar den nya versionen att en rad småfel från tidigare versioner har åtgärdats, och så kan man numera också stega fram och tillbaka i den interaktiva handledningen, vilket tidigare inte har varit möjligt.

> Läs också: 5 goda skäl till att fotografera i råformat 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av