HDR av högsta kvalitet

Med den nya versionen av det användbara HDR-programmet Photomatix Pro 5 kan du lätt åstadkomma naturtrogna bilder från dina många exponeringar. Programmet har också blivit bättre på att avlägsna spöklika element.

23 december 2013

Programmet Photomatix Pro var länge det enda rätta valet när man ville kombinera flera exponeringar av samma motiv till en HDR-bild med massor av detaljer i både högdagrar och skuggor. Med version 5 har det blivit ännu bättre så att det kan ta upp striden mot konkurrenter som HDR Efex Pro.

Photomatix Pro 5 har fått två nya metoder för att lägga samman dina exponeringar och åstadkomma ett snyggt resultat. Contrast Optimizer ger bilder med ett naturligare utseende utan de fula lysande omkretsar som brukar kallas för haloer, och dessutom får bilderna en högre grad av klarhet.

Den andra metoden heter Fusion/Real-Estate och har blivit tio gånger snabbare att jobba med jämfört med den tidigare versionen. Här tas de bästa pixlarna i stora drag från varje exponering, snarare än att de läggs samman. Detta ger betydligt lägre brusnivåer och ett naturligare resultat. I synnerhet nattbilder och arkitekturbilder tagna inomhus lämpar sig väl för denna metod.

Photomatix Pro 5 har även förbättrade funktioner för att ta bort de spöklika elementen i bilden som uppstår om en del av motivet rör sig mellan de olika exponeringarna. Samtidigt har programmet också blivit bättre på att matcha de enskilda bildernas placeringar om man inte har använt stativ när man fotograferade. Programmet kostar 850 kronor om du köper det från www.hdrsoft.com.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av