Gör Elements ännu bättre

Ny version av Photo Essentials gör bildbehandlingen enklare och erbjuder en massa effekter

17 oktober 2011

Företaget Onone Software är färdiga med Photo Essentials 4 som är en samling funktioner som gör det enklare att förbättra dina bilder i Elements samt ge dem en rad effekter och t.ex. bildramar. Den nya versionen fungerar med Elements 10.

Bland nyheterna märks verktygen Masking Brush och Masking Bug. Den första gör det möjligt att selektivt måla fram effekter i bilden om du t.ex. vill vara säker på att det bara är huden i ett porträtt som blir utjämnad och inte ögonen och munnen. Masking Bug låter dig arbeta med avrundade övertoningar om du till exempel snabbt vill lägga till vinjettering.

En annan nyhet är Vintage Effects som gör det möjligt att lägga till fina gammaldags effekter till bilderna, där både bildernas ramar och struktur ändras. Funktionen Frame It har också förbättrats, så att det är enkelt att skapa egna mallar till bilderna.

Photo Essentials 4 har dessutom fått en uppdaterad version av funktionen Enlarge It, så att du snabbt och smärtfritt kan ändra storleken på en bild. Och så har det tillkommit en fiffig funktion som automatiskt delar upp bilder i planschstorlek i flera mindre, så att du kan skriva ut dem via en vanlig skrivare och sedan sätta ihop dem. Den nya versionen kostar cirka 450 kronor. Du kan läsa om den här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av