Google stryper Nik Collection

Google upphör med utvecklingen av det populära bildbehandlingsprogrammet Nik Collection. 

© Google // Nik Collection

Google stryper Nik Collection

Google slutar nu utveckla det populära bildbehandlingsprogrammet Nik Collection. Men du kan fortfarande använda det. Tills vidare ...

31 maj 2017

Det är säkert varken första eller sista gången en gigant köper upp en liten, populär konkurrent - bara för att låta den gå i graven. 

2012 köpte Google bildbehandlingsprogrammet Nik Collection. Först sänkte de priset kraftigt från $500 till $150 och förra året beslöt Google att Nik Collection skulle vara gratis, vilket gladde användarna. 

Google Nik Collection är en samling plugin-program som du använder tillsammans med programmen Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom och Aperture. 

I dag använder många fotografer Nik som en del av arbetsflödet. I tidningen Bonnier Digital FOTO har vi haft en lång rad kurser om att använda Nik Collection. 

Men nu är det slut. På en banner längst upp på Nik Collections webbplats meddelar Google att de inte längre kommer att uppdatera programmet. 

Nik Collection kan fortfarande användas på dessa system

"Nik Collection är gratis och kompatibelt med Mac OS X 10.7 till 10.10; Windows Vista, 7, 8; och Adobe Photoshop till CC 2015. Vi har inga planer på att uppdatera Nik Collection eller lägga till nya funktioner i framtiden," skriver Google på webbsidan.

Här på redaktionen har vi med framgång använt Nik Collection tillsammans med både Adobe CC 2017 och Windows 10.

Du kan alltså fortsätta att använda Nik Collection som det ser ut i dag, men det finns inga garantier för att det fungerar när det kommer nya versioner av Photoshop, Mac OS och Windows.

Läs mer om funktionerna i Nik Collection här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av