Gimp är ett gratis alternativ till Photoshop
Gimp

Gratisalternativ till Photoshop

Gimp: Gratis Photoshop-alternativ ska uppdateras

Det populära bildbehandlingsprogrammet Gimp är det enda faktiska alternativet till Photoshops många funktioner. Nu ska programmet uppdateras.

2 februari 2017

Gimp är ett av världens populäraste gratisprogram för bildbehandling. Det norska programmet kräver nu en större uppdatering om det ska kunna hänga med som direkt konkurrent till Adobes Photoshop. 

Därför har Gimps utvecklare skapat en crowdfundingkampanj med målsättningen att den norska Gimp-utvecklaren Øyvind Kolås ska kunna fokusera sig på att lägga till nya funktioner i Gimp.

På önskelistan står bland annat användning av lager, stöd för CMYK samt att programmet ska bli snabbare så att det även i framtiden kan vara ett alternativ till Photoshop.

Det enda gratisalternativet till Photoshop

Gimp är et enda gratisalternativet till Photoshop värt namnet när man ser på programmens totala funktionalitet, och dessutom kan Gimp även användas med operativsystemet Linux, som är ett alternativ till Windows och OS X.

Øyvind Kolås har under de senaste åren stått för den väsentliga delen av utvecklingen av Gimp, men han har svårt att hinna med att både jobba med programmet och skaffa pengar till kost och logi. 

Därför har man startat insamlingskampanjen för att Øyvind ska kunna koncentrera sig på utvecklingen samtidigt som han inte behöver oroa sig för sitt uppehälle.

Du kan stödja utvecklingen av ett gratisalternativ till Photoshop på webbplatsen Patreon.com.

Du kan ladda ner Gimp helt gratis här. Om du är van vid Photoshop, tar det dock en stund innan man vänjer sig vid Gimps användargränssnitt. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av