Fuskfoto vinner Nikontävling

Det stormar kring Nikon Singapore efter att de har delat ut pris till en bild som uppenbarligen är redigerad.

1 februari 2016

Titta på bilden ovan. Vid en första anblick är det ett vackert motiv, där ett flygplan har fångats i exakt rätt ögonblick. Bilden har tagits av fotografen Chay Yu Wei, och det hade varit en fantastisk bild om det inte var för att flygplanet har klippts in – och dessutom ganska taffligt utfört.

Fotografen sägs ha tagit bilden under en fototur med några vänner och skickade sedan in bilden till en tävling hos Nikon Singapore. Enligt PetaPixel redigerade fotografen bilden för att posta den på Instagram, och att han vid närmare eftertanke insåg att han inte borde ha skickat in bilden till Nikon.

När Nikon Singapore i fredags utsåg bilden till vinnare av en läcker fotoväska på sin Facebooksida svämmade sidan över av kommentarer. Besökarna påpekade snart att det var något fel och sedan satte de i gång med att göra sina egna mer eller mindre underhållande versioner av bilden.

Efter den våldsamma kritiken har Nikon kommit med en officiell ursäkt och de lovar att se över reglerna för sina tävlingar i framtiden.

Vi kan väl egentligen bara säga "oops" å Nikons vägnar... Och naturligtvis visa några av de roligare versionerna av vinnarbilden.

Nikon tävling

Med en enkelt justering är det lätt att se att planet är inklippt.

Nikon tävling
Nikon tävling

Läs hela tråden hos Nikon här:

> Yu Wei chanced upon a set of ladders while on a photowalk with his friends in Chinatown, and thought the view above... > > Posted by [Nikon](https://www.facebook.com/nikonsingapore/) on [Thursday, January 28, 2016](https://www.facebook.com/nikonsingapore/posts/945585702162249:0)

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av