Instagram: Så lyckas du

Instagram är en perfekt plattform om du vill visa dina bilder för nyfikna själar över hela världen. Men det krävs en del jobb för att komma igång ordentligt.

12 september 2016

Stjärnfotografen Mikko Lagerstedt tar bilder av natthimlen som är i en klass för sig, och han har inte mindre än 900 000 följare på Instagram.

Här får du hans bästa tips på hur du kan lyckas locka följare du med.

1) Var aktiv

Lägg ut en bild på sociala medier minst en gång i veckan och gärna oftare än så till att börja med. Håll dig till en typ av foton eller ett ämne snarare än att dela allt som du fotograferar.

2) Glöm inte formatet

Tänk på att bilderna visas olika på olika plattformar. Just nu är det bäst med bilder i stående format på Instagram, för de kan visas större än de liggande på mobilen.

3) Håll koll på tidpunkten

Håll koll på när på dygnet som folk reagerar mest på bilderna. Mikko brukar dela bilder på Facebook klockan nio på kvällen, och på Instagram lägger han ut bilder under morgonen.

I tidningen Digital Foto 14/2016 kan du läsa hela intervjun med Mikko Lagerstedt och få bra tips på hur du kan ta fina astrobilder. Om du prenumererar kan du ladda ner artikeln överst på den här sidan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av