Google Foton är poppis

Google Foton: 24 miljarder selfies på 1 år

Google Foton lanserades den 28 maj 2015, och under sitt första år har fototjänsten nått stora framgångar. Under det senaste året har över 200 miljoner användare sparat 13,7 petabyte bilder på Googles servrar. 24 miljarder av dessa bilder är selfies – det har Google kommit fram till genom Fotons automatiska etiketteringssystem som har tillämpats över 2 biljoner gånger.Bildsamlingen är nu så enorm att det skulle ta 424 år för en person att bläddra genom alla bilder som har sparats på Google Foton.Säkerhetskopiering och bilddelning

1 juni 2016

Google Foton lanserades den 28 maj 2015, och under sitt första år har fototjänsten nått stora framgångar.

Under det senaste året har över 200 miljoner användare sparat 13,7 petabyte bilder på Googles servrar.

24 miljarder av dessa bilder är selfies – det har Google kommit fram till genom Fotons automatiska etiketteringssystem som har tillämpats över 2 biljoner gånger.

Bildsamlingen är nu så enorm att det skulle ta 424 år för en person att bläddra genom alla bilder som har sparats på Google Foton.

Säkerhetskopiering och bilddelning

Google Foton är en kombinerad tjänst för säkerhetskopiering och delning, som fungerar oberoende av alla andra program.

Ett litet tips från Google såhär på födelsedagen är att man kan trycka på "Shift+?" samtidigt medan du tittar på bilderna för att få fram en lista över bra genvägar till programmet.

På så vis blir det ännu enklare att navigera på webbplatsen.

Google erbjuder i praktiken gratis och obegränsad lagring av bilder, men om de enskilda bildfilerna är för stora är platsen begränsad. Alltså är det inte en optimal plats att spara sina råfiler på.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av