Ge din Iphone-kamera nytt liv

Med Camera Awesome kan du ljusmäta från en punkt i motivet men fokusera någon helt annanstans.

5 mars 2012

Kameran i Iphone 4S bjuder på hög bildkvalitet, men den är rätt begränsad när det gäller inställningar och mer avancerade funktioner. Men det kan du nu komma till rätta med helt gratis med den nya appen Camera Awesome.

Den är gjord av Smugmug, som också står bakom det starka online-fotogalleriet med samma namn. För fotoentusiasten är den stora fördelen med Camera Awesome att man med hjälp av två fingrar kan ställa in kameran på att mäta ljuset i ett område samtidigt som den fokuserar på ett annat område. Vi har testat, och det fungerar utmärkt i praktiken.

En annan välkommen funktion är möjligheten att få flera sorters hjälplinjer på skärmen. Man kan också välja att ta bildserier eller ta flera bilder med ett intervall på upp till 60 . Slutligen finns det inbyggd bildbehandling, från funktionen Awesomize, som automatiskt förbättrar dina bilder, till en rad olika effektfilter. Du kan läsa mer här eller hämta Camera Awesome från App Store. Den funkar för både Iphone, Ipod och Ipad med kräver att du har installera iOS 4.3 eller senare.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av