Apple-nyhet för fotografer i farten

I och med presentationen av iOS 7 till Iphone och Ipad kommer intressanta fotonyheter för entusiasten.

11 juni 2013

Om du är en flitig Iphone eller Ipad-fotograf, kom det fram intressanta nyheter under presentationen av den nya versionen av iOS från Apple. Precis som hos bl.a. Instagram och andra tjänster kan man nu nämligen nu använda inbyggda fotofilter direkt i deras Camera-app. Bland valmöjligheterna finns filter med svartvitt, kraftig färgmättnad och liknande effekter. Man får även möjlighet att fotografera i det klassiska kvadratiska formatet i själva appen.

Om du också håller på att drunkna i bilder finns det en annan god nyhet, nämligen att det blir bättre möjligheter för organisering i Photo-appen. Bilderna organiseras i Moments och Collections som automatiskt sorteras efter geografiskt läge och datum så att man lättare får översikt över hela årets bilder.

Det sägs också bli lättare att dela bilder med vänner och familj tack vare Airdrop. Som en nyhet i Icloud kan andra nu lägga till sina bilder till Photo Stream, så att man lättare kan dela dem. Det blir också möjligt att dela videoklipp. Det finns inget konkret datum för när iOS 7 ska lanseras, men det blir förmodligen i september om man följer tillverkarens normala lanseringsfrekvens.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av