Förbättrad råkonverterare från DxO Labs

Skärpan når nya höjder i den senaste versionen utan att de oskarpa områdena fördärvas.

28 november 2011

Företaget DxO är klara med en ny version av sin råkonverterare Optics Pro , där det finns godis för fotoentusiasten, både i bildkvalitet och hastighetsmässigt. Den speciella Lens Softness-funktionen som kompenserar för oskärpa i objektiven har förbättrats, så att den nu automatiskt ser till att inte påverka de oskarpa Bokeh-områdena.

Samtidigt har verktyget Unsharp Mask blivit starkare, eftersom man nu själv kan justera övergången till större skärpa från mitten till kanten av sina bilder. En tredje godbit är en förbättrad version av funktionen Protect Saturated Colors, som nu kan plocka fram detaljer i väldigt mättade färger.

Programmet har också blivit snabbare. Det ska t.ex. gå fyra gånger snabbare när man låter Optics Pro behandla en grupp råbilder via Batch-funktionen. En annan välkommen nyhet är möjligheten att behandla en råfil utan att först behöva skapa ett projekt.

Programmet kan öppna råfiler från nya, populära kameror som Fujifilm X100, Sony Alpha77 och NEX-C3 samt NEX-5N. Det kan köpas eller hämtas i en provversion från den 30 november här. Och så sparar du 33 procent om du köper det innan den 24 december.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av