Luminar 3

Med funktionen Accent AI i Luminar 3 kan man blixtsnabbt optimera sina bilder.

© Bonnier Digital FOTO

Finare bilder med artificiell intelligens i Luminar 3

Med en smart funktion i Luminar 3 kan du spara en massa tid vid bildbehandlingen. Via artificiell intelligens gör ett enda skjutreglade jobbet åt dig med ett imponerande resultat.

20 maj 2020 av Poul Siersbæk

Bildbehandlingsprogrammet Luminar 3, som du just nu kan ladda ned utan extra kostnad i Fördelszonen, om du prenumererar på tidningen, har en funktion som sparar en massa tid åt dig vid bildbehandlingen.

Med hjälp av artificiell intelligens kan funktionen Accent AI nämligen analysera bilden och genomföra en lång rad justeringar samtidigt. Som jämförelse behöver du kanske åtgärda fyra-fem saker i t.ex. Lightroom, medan du med Accent AI bara drar i ett enda skjutreglage.

>>Läs också: 5 goda anledningar till att fotografera i råformat

Accent AI ger ett snyggt och realistiskt resultat

När du använder filtret Accent AI i Luminar 3, slipper du själv att justera bl.a. skuggor, högdagrar, kontrast, färgton, färgmättnad, exponering och detaljer.

Funktionen kan enkelt anpassas med ett skjutreglage, men även på 100 % blir effekten oftast väldigt övertygande.

Nedan kan du se flera exempel på hur skonsamt och realistiskt resultat som funktionen ger. Du kan dra i reglaget på bilderna för att visa före- och efterbilden.

>Se video om Luminar 3 i Fördelszonen

Accent AI fungerar med i princip alla motiv. Det gäller oavsett om du har fotograferat en landskapsbild med en tråkig himmel, eller en kvällsbild där detaljerna har försvunnit in i skuggorna. Det kan du även se exempel på här.

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan som sagt hämta programmet Luminar 3, som har ett värde på 754 kronor, utan extra kostnad och dra nytta av alla de intelligenta funktionerna. Du hittar programmet i Fördelszonen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av