Färgstyrning i absolut toppklass

Med nyheten i1Photo Pro från X-Rite kan fotografen vara säker på optimala färger från tagning via skärmvisning till utskrift.

7 april 2011

De flesta fotoentusiaster är medvetna om att färgerna på tagningarna inte matchar verklighetens, och att se helt enkelt inte ser rätt ut på skärmen oavsett vad man gör. För att inte tala om utskrifterna, där det verkligen kan vara knepigt att få rätsida på nyanserna.

Dessa frustrationer kan skingras med hjälp av färgstyrning. Företaget X-Rite är färdiga med ett särskilt paket har tagits fram speciellt för professionella fotografer och krävande fotoentusiaster. Nyheten 1Photo Pro kan nämligen kalibrera både din kamera och skärmen, och dessutom upprätta helt rätt färgprofiler, så att färgerna förblir desamma från tagning till utskrift.

Paketet innehåller bland annat färgkartan Colorchecker Classic med 24 färger som används för att kalibrera kameran. Färgmätaren i1Pro Spectrophotometer används för att kalibrera både skärmen och utskrifterna, och programmet Colorchecker Camera Profiling Software upprättar de korrekta färgprofilerna så att hela färgstyrningen görs på bästa sätt.

i1Photo Pro kan även ställa in färgerna rätt på en projektor, och det går att matcha Pantone-färger till grafiker. Du kan läsa mer här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av