Enklare bildbehandling med Acdsee Pro 7

Acdsee är klara med en ny version av sitt avancerade organiserings- och bildbehandlingsprogram, där det bland annat har blivit enklare att justera flera bilder.

7 oktober 2013

Acdsee är ett klassiskt program när det gäller att organisera sina bilder, och den professionella versionen som bland annat innehåller en tvättäkta råkonverterare är nu färdig i version 7. En nyhet är bl.a. att man kan avlägsna fläckar på icke-destruktiv väg, och man kan till och med kopiera justeringarna från en bild till en annan, vilket är en fördel om det har suttit damm på bildsensorn och detta syns på flera bilder. Att man arbetar icke-destruktivt innebär att man alltid kan återvända till originalbilden.

Nu kan man även använda övertoningar med olika justeringar i, så att man t.ex. kan göra himlen mörkare. Detta fungerar också icke-destruktivt. Dessutom kan man måla fram skärpa och detaljer i bestämda områden med hjälp av en pensel.

Acdsee Pro 7 kan nu också bre ut sig över flera skärmar, så att du kan visa bilder i fullformat på den ena skärmen, medan du har menyerna och panelerna uppe på den andra skärmen. Det har också tillkommit en Info-panel som snabbt ger översikt över de viktigaste exponeringsinställningarna för den valda bilden. Här kan man bl.a. se slutartid, bländare, iso-värde samt den valda ljusmätningsmetoden.

Programmet kostar 1320 kronor, och om man har en tidigare version kan man uppgradera från 395 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av