DxO klara med ny råkonverterare

DxO är klara med programmet OpticsPro 11 som är den senaste versionen av företagets effektiva råkonverterare, där inte minst brusreduceringen sägs utmana Adobe.

6 juni 2016

Det franska programvaruföretaget DxO har som vana att utveckla seriösa och högeffektiva bildbehandlingsprogram. Nu de klara med den elfte versionen av programmet OpticsPro. Föregångarens brusreducering har tidigare tagit oss med storm, och DxO lovar att funktionen nu är ännu bättre. Det låter som en klar utmaning riktad till Adobes Camera Raw och Lightroom – och vi kan knappt bärga oss tills vi får testa den.

DxO OpticsPro 11 har också fått en spotmätningsinställning som begränsar effekten inom ett tonomfång som man själv kan definiera. Dessutom har det tillkommit en funktion för automatisk korrektion av röda ögon.

Precis som i tidigare versioner av programmet finns det möjlighet till automatisk objektivkorrigering, där man avlägsna optiska fel som kromatisk avvikelse och missteckning. Du kan ladda ner en gratis provversion av programmet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av