Skärmbild från Nik Collection
Bra och enkel bildbehandling

Nik Collection är ett populärt plugin-paket som gör det enkelt att åstadkomma bra och effektiv bildbehandling. Nu ser framtiden spännande ut för programmet .

© Nik Collection

DxO blåser nytt liv i Nik Collection

Goda nyheter för alla Nik Collection-anhängare. Plugin-paketet har nämligen övertagits av en av de största aktörerna, och de tänker inte låta det populära programmet gå hädan.

26 oktober 2017 av Louise Hagemann

Nu är det dags för anhängare av Nik Collection att hiva fram champagnen. Googles populära plugin-paket har nämligen sålts till franska DxO som kommer att hålla liv i Nik Collection.

I maj i år kunde vi konstatera att Google höll på att låta Nik Collection somna in. Google meddelade att bildbehandlingsprogrammet fortfarande skulle finnas gratis tillgängligt, men att det inte skulle uppdateras.

Det var synd, tyckte vi, för här på redaktionen har vi haft stor glädje av att använda Nik Collection som plugin till både Lightroom, Photoshop CC och Elements. Och vi blev också mycket glada när Google gjorde Nik Collection gratis förra året. 

> Läs vårt test av programmet i Prylguiden.

Nik Collection gratis tills vidare

Men nu kommer goda nyheter. DxO har tagit över programmet och tänker även fortsättningsvis erbjuda det som en plugin till Photoshop och Lightroom. De kommer även att samtidigt bygga in tekniken i sin egen programvara, OpticsPro.

Nik Collection kommer fortsätta att vara gratis, åtminstone tills vidare. 

DxO planerar att göra en alldeles ny "Nik Collection 2018" som ska lanseras nästa sommar. Tiden får utvisa vad det innebär och om det nya programmet kommer att vara gratis.

> Få ut ännu mer av Nik Collection med två nummer av Bonnier Digital FOTO och boken Photoshop-skolan, som omfattar en rad kurser om Nik Collection, för bara 49 kronor.

Du kan hitta mer information om Nik Collection och DxO här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av