Apple Final Cut Pro X

Apple är färdiga med Final Cut Pro X

Nu är den nya versionen av Apples stora videoredigeringsprogram klar. De kallar det själv en revolution och det största framsteget inom professionell videoredigering sedan den första versionen av programmet kom år 1999.

Det stora videoredigeringsprogrammet har återuppbyggts från grunden. Detta betonas också av att Final Cut Pro har gått direkt från version 7 till version 10, vilket X:et i programnamnet står för. Programmet stöder nu 64 bitarsmaskiner, så att man bland annat kan utnyttja mer än fyra gigabyte minne i datorn.

En av de största nyheterna är en magnetisk tidslinje som betyder att man enkelt kan flytta runt sina klipp, samtidigt som alla andra klipp i filmen anpassar sig till den nya placeringen. Om man gör ett klipp längre anpassas även de efterföljande klippen så att man inte behöver flytta runt på dem också.

Final Cut Pro X organiserar även tagningarna så fort de plockas in i programmet. Det kan t.ex. hitta personer och kolla om det rör sig om vidvinkel- eller närbilder. Final Cut Pro X kan köpas i Mac App Store, där man genast hämtar hem det till sin Mac för 2299 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av