ON1 Effects 2020

ON1 Effects 2020 fungerar med både Windows- och Mac-datorer.

6 snygga effekter att testa i ON1 Effects

Med programmet ON1 Effects kan du ge dina bilder ett helt nytt uttryck på några få sekunder. Här tipsar vi om sex effekter som du kan använda i dina bilder.

12 april 2021 av Kristoffer Engbo

Programmet ON1 Effects gör det extremt lätt att göra avancerade justeringar på få några få sekunder.

Programmet, som finns till både Mac- och Windows-datorer, har nämligen över 300 färdiga inställningar som du kan använda på dina egna bilder med några få klick.

Få ON1 Effects gratis i Fördelszonen

Just nu kan du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO få en fullständig version av ON1 Effects 2020 helt utan extra kostnad. Du kan med andra ord använda precis så länge du vill.

Ladda ned din version av programmet här.

ON1 Effects fungerar som fristående program, men kan även användas som plugin till Lightroom och Photoshop. 

>Läs också: Så spelar du in timelapse-video

Programmet innehåller en massa snygga effekter. Här tipsar vi om sex av våra favoriter som du kan testa för att komma igång.

1. Sun Glow - SG5

Den här förinställningen ger ett stämningsfullt uttryck med dämpad kontrast och varmare färger. Förinställningen lägger också till ljusreflexer, så att det ser ut som att solen skiner in i objektivet.

Nedan till vänster ser du originalbilden, och till höger har vi lagt till förinställningen SG5 som du hittar genom att välja Presets och kategorin Sun Glow. Du kan flytta på strecket i mitten för att se mer av respektive bild.

2. Color Grade - CG16

Här får bilderna en speciell grönblå ton och högre kontrast. Dessutom dämpas färgernas mättnad.

Du hittar effekten i kategorin Color Grade.

3. Vivid Landscape - VL10

Med den här förinställningen blir gröna toner blåare, medan detaljgraden ökar. Den lämpar sig fint för klassiska landskapsbilder med gröna fält och blå himmel.

Effekten kan bli i kraftigaste laget, men i likhet med alla förinställningar i ON1 Effects, kan man dämpa den med Opacity. I bilden till höger nedan har vi angett Opacity till 65.

4. Color Fil - CF16 Kodak Kodachrome 64

ON1 Effects omfattar ett flertal förinställningar som simulerar färger, kontrast och kornighet från gamman analog film. Kodak Kodachrome 64 ökar kontrasten och ger rödtonade färger en extra skjuts.

5. B&W Modern - B2

Du kan välja mellan flera olika svartvita förinställningar i ON1 Effects 2020. Den här, som heter B2, fungerar fint till porträtt i och med att den framhäver hudtonerna och ökar kontrasten en aning.

Med en vinjettering görs hörnen mörkare, så att blicken leds in mott mitten, där ansiktet ofta befinner sig.

6. Retro - R8

ON1 Effects kan göra så att dina bilder påminner om foton tagna för många år sedan. Programmet kan till och med lägga till strukturer med repor och liknande, som i den här förinställningen ur kategorin Retro.

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan ladda ned programmet, som har ett värde på 540 kronor, utan extra kostnad i Fördelszonen. Du kan använda programmet så länga du vill, men du behöver skynda dig att ladda ned det, för du kan bara utnyttja den här förmånen till och med den 31 maj.

Ladda ned programmet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av