Cookie- och Sekretesspolicy
Intervju med Jimmy Nelson

Intervju med Jimmy Nelson: En bild innan de försvinner

Mästerfotografen Jimmy Nelson har rest till platser i världen dit väldigt få tar sig. Där fotograferar han urinvånare innan de försvinner.

  • 18.04.2016

Ladda ner filen här.

Jimmy Nelson har i flera år arbetat på projektet ”Before they”, där han reser runt i hela världen för att fotografera urinvånare innan de försvinner för gott. I Etiopien väntade han en hel vecka på en bild, som ändå blev avbryten av ett familjeslagsmmål, och i Mongoliet söp han sig full och överfölls av renar innan han slutligen accepterades av stammen.

Mästerfotografen Jimmy Nelsons handbagage

1: Jimmy har själv byggt ihop en kamera av en storformatskamera från Cambo, ett urval Schnei­der-Kreuznach-objektiver och digitala bakstycken från Hasselblad.

2: Jimmy har alltid sina löpskor med sig när han reser. För honom finns det inget som en löprunda som kan få saker att falla på plats. Det skapar glädje, och han får tid att tänka.

3: En annan sak han alltid har med sig är vitaminpiller. Det är ungefär samma som med löparskorna. När han har koll på kroppens behov finns det mer utrymme för konstruktiva tankar.

4: Även om Jimmy tycker att det är litet pinsamt har han också alltid sin Iphone med sig. Han använder den som dagbok och anteckningsbok, och så har han sina kontakter i den. Sam­tidigt tycker han att det är kul att visa folk ute i världen varifrån han kommer.

5: Han har ett specialbyggt Gitzo-­stativ som kan bli upp till hela åtta meter högt. Det har hjälpt honom många gånger och har blivit till ett ovärderligt verktyg för honom.

Följ hans fascinerande resor med storformatskamera i den här artikeln.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss