Cookie- och Sekretesspolicy
De bästa telezoomobjektiven till Nikon

Kraftig telezoom till Nikon

Möjligheten att komma nära motiven står högt på sport- och naturfotografernas önskelistor, och en bra telezoom löser uppgiften perfekt. Vårt stortest av åtta telezoomobjektiv till Nikon utvecklade sig snabbt till en ganska jämn match.

  • 02.05.2016

Ladda ner filen här.

En telezoom är det mest användbara extraobjektivet till i stort sett alla motiv, däribland natur, sport, landskap, porträtt och mycket mer. Du har nämligen inte bara möjlighet att komma nära motivet, utan den stora brännvidden gör det också möjligt att göra bakgrunden suddig även med en mellanstor bländaröppning som F8.0. På så sätt kan du få huvudmotivet att framträda tydligare. En tredje fördel är att den stora brännvidden pressar ihop perspektivet när du t.ex. tar arkitekturbilder på håll.


Här testar vi både originalobjektiv och tredjepartsmodeller till Nikon, som kan användas på spegelreflexer med både APS-C och fullformat. I testet hittar du främst två klasser, nämligen ljusstarka objektiv på 70-200 mm F2.8, som är utmärkta för allroundbruk, samt de mer specialiserade zoomobjektiven med stora brännvidder, som är fantastiska till utomhussport, djur, fåglar, flyguppvisningar och liknande.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss