Cookie- och Sekretesspolicy

Kraftig telezoom till Canon

Ett klassiskt övervägande är om man ska köpa de dyra, originaltillverkade telezoomobjektiven eller om man ska spara tusentals kronor och få något lika bra – eller bättre – genom att köpa tredjepartstillverkade alternativ. Här har vi svaret för Canon-fotografer.

  • 15.03.2016

Ladda ner filen här.

En telezoom är det mest användbara extraobjektivet till i stort sett alla motiv, däribland natur, sport, landskap, porträtt och mycket mer. Du kan nämligen inte bara få motivet närmare, utan den stora brännvidden gör det också möjligt att slöja bakgrunden även med en medelstor bländaröppning som F8.0. På så sätt kan du få huvudmotivet att framträda tydligare. En tredje fördel är att den stora brännvidden pressar ihop perspektivet när du t.ex. tar arkitekturbilder på håll.

Här testar vi original- och tredjepartstillverkade telezoomobjektiv till Canon, som kan användas på spegelreflexer i både APS-C- och fullformat. I testet hittar du främst två klasser, nämligen ljusstarka 70–200 mm F2.8-objektiv, som är utmärkta allroundgluggar, samt de mer specialiserade zoomobjektiven med stora brännvidder, som är fantastiska till utomhussport, djur, fåglar, flyg­uppvisningar o.likn.

Fotar du med Nikon kan du se fram emot ett liknande test för din kamera inom kort.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss