Cookie- och Sekretesspolicy

Stark superzoom med lägre brus

Panasonic har minskat upplösningen och förbättrat både brusreducering och autofokus i DMC-FZ150

  • 29.08.2011

Alltfler tillverkare har lättat på gasen i pixelracet i hopp om att få bukt med alltför mycket brus vid höga ISO-tal. Den vägen har nu även Panasonic valt med sin nya Lumix DMC-FZ150, där upplösningen på den nya High Sensibility MOS-bildsensorn är på 12,1 megapixlar, där den gamle sensorn hade 14,0 i föregångaren FZ100. Det har i kombination med en bättre brusreducering gett lägre brus vid alla ISO-värden.

FZ150 har fortfarande 24x optisk zoom som täcker området från 25 mm till 600 mm, men optiken har nu fått den speciella ytbehandlingen Nano Surface Coating, så att reflexioner mellan linjerna dämpas. Det ger högre bildkvalitet.

Panasonic har även lyckats att förbättra autofokusen som nu ställer in skärpan 50 procent snabbare. Man kan dessutom ta upp till 12 bilder per sekund i full upplösning, men om autofokusen ska hänga med sjunker antalet till 5,5 per sekund. FZ150 spelar in Full HD progressivt med 60 bilder per sekund, och inspelning i 3D är också en nyhet. Priset är ännu inte fastställt, men du kan läsa mer om kameran här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss