Cookie- och Sekretesspolicy

Panasonic Lumix DMC-FZ150

Med FZ150 från Panasonic får du massor av vidvinkel och tele. Kamerans är Panasonics starka kort bland kompakta ultrazoomkameror, men bildkvaliteten har svagheter.

  • 29.02.2012

Lumix DMC-FZ150 täcker ett zoomomfång som skulle kräva en lottovinst, en räcka objektiv samt flera fotoväskor för att täcka med en spegelreflexkamera. Den har 24x optisk zoom, som täcker området från 25 mm vidvinkel till 600 mm tele. Det är ett enormt brännviddsomfång som innebär att man både kan fånga dramatiska landskap och ta extrema närbilder av naturens djur. Det är också en fördel att FZ150 har en precis och reaktionsstark autofokus, där det bara är väldigt få motiv vid de yttersta brännvidderna som blir oskarpa.

Panasonic har valt att minska upplösningen jämfört med kamerans föregångare FZ100, precis som Canon gjorde med Powershot SX40 HS. FZ100 hade en upplösning på 14,0 megapixel, medan FZ150 nöjer sig med 12,0 megapixel. Tanken är att kameran på så sätt blir bättre på att hantera brus vid höga ISO-värden, då sensorn inte längre behöver innehålla lika mycket bildinformation. I praktiken har bildbruset blivit mindre påtagligt hos FZ150, men man får ändå leva med korn och färgbrus från ISO 1 600.

Betyg: 81%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 4 som finns i butik nu.
BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLATillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss