Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Pentax-kamera ser ut som spegelreflex

Pentax har lanserat en ny zoomkamera som designmässigt påminner väldigt mycket om spegelreflexkameran Pentax K-5.

  • 27.08.2012

Kameratillverkarna upprustar rejält på zoomfronten. Nu är Pentax klara med en avlösare till den över två år gamla X90. Den nya kompaktkameran, som bär namnet X-5, bjuder på 26x optisk zoom som täcker området 22,3 till 580 mm. Bildsensorn är en bakbelyst cmos-sensor med en upplösning på 16,0 megapixel.

Både när det gäller design och kameranamn ligger X-5 ganska nära spegelreflexkameran K-5. Kamerahuset är nämligen utformat på samma ergonomiskt vänliga sätt, med fina gummibelagda grepp. X-5 har en vridbar skärm på 3,0 tum, som består av 460 000 punkter. Dessutom har kameran en elektronisk sökare med en upplösning på 230 000 punkter.

Pentax X-5 har förbättrad bildstabilisering och processor, och kameran spelar in video i Full HD. ISO-omfånget är 100–6 400. Det finns möjlighet att göra snabba serietagningar med upp till tio bilder per sekund. Dessutom finns det tolv digitala filter, däribland Miniatyr och Leksakskamera, som ger den kreative uppslag till att leka med bilderna. Kameran väntas komma ut i handeln i september, då det rekommenderade butikspriset blir 2 295 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss