Cookie- och Sekretesspolicy

Leica överraskar med zoomkamera

I och med lanseringen av X Vario är Leica klara med världens första kompaktkamera som kombinerar en APS-C-sensor med ett zoomobjektiv.

  • 12.06.2013

Den nya avancerade kompaktkameran X Vario hamnar i utkanten av Leicas kompakta X-serie, där X2 är den senaste, och X Vario påminner på många sätt om denna kamera. Det gäller bl.a. sensorn på 16,2 megapixel, men även för iso-omfånget som går till 12 800, hastigheter och manuella inställningsmöjligheter.

Men här upphör likheterna. Det fasta objektivet på 36 mm har ersatts av det splitternya zoomobjektivet Vario Elmar 18-46 mm F3.5-6.4 ASPH, som med brännviddsförlängning motsvarar 28-70 mm. Dessutom har skärmen blivit kraftigt uppgraderad så att den nu är på 3,0 tum med en upplösning på 921 600 punkter.

Kameran har dessutom fått ett designmässigt lyft, så att den nu i högre grad liknar den prestigefyllda M-serien. Den har ingen inbyggd sökare, men man kan köpa en elektronisk sökare som tillbehör. Den exklusiva modellen från Leica kostar 23 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss