Cookie- och Sekretesspolicy

Häftig zoom från Pentax

Den kraftfulla zoomkameran XG-1 har en elektronisk sökare och lockar med ljusstark optik vid fotografering på vidvinkel.

  • 15.07.2014

Pentax täcker allt från vidvinkel till häftigt tele med sin nya XG-1. Kameran har nämligen en optisk zoom på 54x som når från 24 mm ända ut till 1248 mm. Objektivet har också en utmärkt ljusstyrka på F2.8 på vidvinkel.

Sensorn har inbyggd bildstabilisering så att du kan vara säker på skarpa bilder även på den längsta brännvidden. Här är också en viktig detalj att XG-1 har en elektronisk sökare, så att man kan vila kameran mot ögat och på så vis hålla den helt stilla. Sökaren underlättar dessutom fotografering i skarpt solljus.

Den nya kameran använder en bakgrundsbelyst sensor med en upplösning på 15,9 megapixel, vilket sägs ge brussvaga bilder på höga iso-värden. Det går också att ta makrobilder, i och med att man kan fotografera motivet bara en cm från objektivet, och så kan XG-1 ta nio bilder per sekund. Det rekommenderade priset förväntas hamna omkring 2800 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss