Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm lanserar kamera med kraftig zoom och röjer planer om spegellös systemkamera

Den kommande zoomkameran X-S1 ärver sensorn från X10, och en ny spegellös systemkamera är på väg

  • 11.10.2011

Fujifilm har fått massor av beröm för sin mycket lyckade X100 med stor sensor och fast brännvidd, och nu tänker företaget bygga vidare på framgångarna. De har redan lanserat lillebrodern X10, och nu har Fujifilm tagit EXR CMOS-bildsensorn från X10 och satt den i en kraftig zoomkamera vid namn X-S1.

Den har 26x zoom som täcker ett område från en bra vidvinkel på 24 mm till ett kraftigt tele på 624 mm. X-S1 har dessutom en elektronisk sökare med en upplösning på 1,44 miljoner punkter. Bildsensorn är på 8,8 x 6,6 mm, vilket är något större än den som Canon och Nikon använder i G12 respektive P7100. X-S1 förväntas lanserar i slutet av året eller under början av 2012.

En ännu större nyhet är dock att Fujifilm kommer att komma med den speciell spegellös systemkamera, där företaget lovar att både upplösning och brusnivåer kommer att vara bättre än på en fullformatsbildsensor. Det nya systemet kommer att vara något annat än Micro Four Thirds eller de andra systemkamerorna, säger Fujifilm och lovar att der blir tal om kameror av yppersta kvalitet. Vi kommer att få veta mer om systemet vid 2012 års International CES i mitten av januari. Du kan läsa mer om tillkännagivandena på den här japanska sidan här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss