Cookie- och Sekretesspolicy

Extrem zoomkamera från Olympus

Olympus har under de senaste fem åren legat i ledningen när det gäller kompaktkameror med extrem zoom. I och med lanseringen av SP-820UZ har Olympus tagit ännu ett stort steg framåt.

  • 23.08.2012

När Olympus 2005 lanserade kameran SP-550UZ med 18x zoom ramlade världspressen nästan av stolen. Det var ett oerhört rekord. Sedan dess har andra tillverkare anmält sig till tävlingen, och konkurrensen bland kameror med så kallad ultrazoom är nu verkligen tuff. Här har också t.ex. Canon, Fujifilm och Sony starka kort på hand. Och när Nikon tidigare i år presenterade Coolpix P510 med hela 41,7x optisk zoom lade de verkligen ribban på nya höjder.

Nu replikerar Olympus med kameran SP820UZ som har 40x optisk zoom. Det innebär att zoomobjektivet täcker ett brännviddsomfång från 22,4 till 896 mm. Den har inbyggd bildstabilisering, och kameran bjuder på en upplösning på 14,0 megapixel. SP-820UZ kan dessutom spela in video i Full HD.

Olympus SP820UZ är fylld med kreativa funktioner och filter och kan överföra bilder via eye-fi-kort. Skärmen mäter 3,0 tum och har 460 000 punkter.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss