Cookie- och Sekretesspolicy

Exklusiv zoomkamera klarar 4K

Panasonic är klara med nyheten Lumix DMC-FZ1000 som lockar med både stor sensor, ljusstarkt optik, snabb autofokus och så självklart inspelning i framtidens videoformat.

  • 12.06.2014

Den nya zoomkameran från Panasonic är sprängfylld av godsaker som kan få den mest kräsna fotoentusiast att haja till och kolla in kameran en extra gång. Till att börja med är den världens första kompaktkamera som kan spela in 4K-video, och detta görs i en upplösning på 3840 x 2160 pixlar med upp till 25 bilder per sekund.

Man kan även lyfta en detaljerad bild på 8,3 megapixel från en 4K-inspelning och därmed fånga det perfekta ögonblicket av ett rörligt motiv. Lumix DMC-FZ1000 har en nyutvecklad och extra ljuskänslig sensor på 20,1 megapixel på 13,2 x 8,8 mm. Det motsvarar sensorstorleken hos Nikons systemkameror.

Som om det inte räcker med frestelser är kameran också försedd med ljusstark zoomoptik med en största bländaröppning på F2.8 vid vidvinkel på 25 mm och F4.0 med teleinställningen på 400 mm. Autofokus sägs också ha blivit markant snabbare med Panasonics defocus-teknik, och man kan ställa in skärpan även i mycket svagt ljus.

Den elektroniska sökaren har en hög upplösning på 2,36 miljoner punkter och är av oled-typen som ger högre kontrast. Sökaren uppdaterar dessutom, enligt Panasonic, bilden 300 procent snabbare än flertalet konkurrenter. Kameranhar naturligtvis inbyggt wi-fi, och priset ligger på 1195 Euro – vilket ungefär motsvarar 10800 svenska kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss