Cookie- och Sekretesspolicy

Videokamera till entusiasten

Canon är klara med den nya videokameran XC10 med stor sensor och möjlighet att spela in i 4K, och den fungerar också bra för stillbilder.

  • 08.04.2015

Enligt Canon lämpar sig nya XC10 lika väl för video och stillbilder, och kameran kan spela in video i 4K på 3840 x 2160 pixlar samt ta bilder på 12,0 megapixel. 4K-inspelningarna sparas på de snabba CFast 2.0-korten, medan inspelningar i Full HD samt stillbilder sparas på SD-kort.

Kameran har en nyutvecklad cmos-sensor på 13,2 x 8,8, som är samma storlek som i Nikons systemkameror, och enligt Canon ska bildkvaliteten vara hög med samma färgåtergivning som i de professionella Cinema-kamerorna. Den har ett objektiv med 10x zoom som motsvarar 27,3–273 mm.

Både handgrepp och den tryckkänsliga lcd-skärmen är vridbara, vilket gör det enklare att fotografera och spela in ur udda vinklar. Kameran har dessutom inbyggt wi-fi, så att man kan fjärrstyra XC10 från en smarttelefon eller surfplatta. XC10 kommer ut i juni och beräknas kosta runt 22 000 kronor.

Om du inte tycker att det räcker, har Canon även lanserat Cinema-kameran EOS C300 Mark II som också kan spela in i 4K, och där man kan byta objektiv. Priset för proffskameran som kommer ut på marknaden i september blir dock ungefär 190 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss